Mauritius julen 2022

Reisetips fra Bernt Anker Klein

Vi har vært i Mauritius i lavsesong i juli / august. Da er det "vinter" der. DVS god norsk sommer for oss nord-boere. Da er det ca 23 grader i vannet og rundt 26-30 grader i lufta. Det blåser litt mer på vinteren og det er anbefalt å være på vest siden av øya. Da det blåser minst her. Siden dere skal dra til jul når det er varmest og høysesong så tviler jeg på at dere trenger å bekymre dere for vind. Av de som jeg snakket med som har vært der rundt jul så er det såpass varmt at det bare er forfriskende med litt vind. Prisene er selvsagt billigst på «Vinteren» juni-august og dyrest i høysesong når dere skal dra.


Vet ikke om dere prioriterer å betale for å bo flott eller ikke. Det er generelt ganske mye dyrere for 5 stjerners hoteller enn det er for 4 stjernes. Vi har kun bodd på 4 stjernes og var veldig fornøyd med det. Vi besøkte flere 5 stjernes hoteller og spiste der. Da merket vi prisforskjellen. En kamerat leide ferie leilighet til en vesentlig billigere penge enn hotell og var veldig fornøyd. Så det er også en mulighet. Mat og drikke på butikken er billig i forhold til på hoteller. Taxi er heller ikke så dyrt.


Vi var på et sted som heter Flic en Flac. Hotellene ligger på rekke og rad langs stranden der. Vi bodde helt i enden av stranden på hotellet The Sands http://www.sands.mu Du kan booke direkte hos hotellet eller via hotels.com. Vi syns The Sands hadde den beste kvaliteten på strendene og maten. Vi prøvde å rusle langs stranden å teste lunsj på flere av de andre hotellene. Hotellet var ca en time fra flyplassen. Hotellet henter deg på flyplassen for en grei penge hvis du ønsker det. Delfinene svømmer rett ut utenfor badestrendene innerst i bukten på Flic en Flac. Hotellet vårt kjørte oss ut med båten om morgen for å se på de. Hotellet vårt tillot ikke at vi fikk svømme med de. Private båtsjåfører tillater dette.


Hvis du vil gjøre det billig å bo i leilighet på den offentlige delen av stranden kan dere bo her : https://no.hotels.com/ho470071/?pa=2&q-check-out=2018-07-28&tab=description&q-room-0-adults=2&YGF=14&q-check-in=2018-07-21&MGT=7&WOE=6&WOD=6&ZSX=0&SYE=3&q-room-0-children=0 Ikke bodd der selv, men kameraten min sa det var helt greit.


Bestill flybilletter mellom 8-16 uker før, da er de som regel billigst. Alternative ruter er via London, Paris eller Doha. Fra London og Paris er det ca 12 timers flytur og de går som regel på kvelden slik at dere er fremme om morgen. Via Doha tror jeg der er ca 6-8 timer før og etter flybytte.


https://no.tripadvisor.com/Attraction_Review-g656263-d645568-Reviews-Casela_World_of_Adventures-Cascavelle.html / http://www.caselapark.com/en/ er kult hvis dere vil se og møte eksotiske dyr. Her er det meste av eksotiske dyr som løver, leoparder, sjiraffer og alt annet du kan tenke deg. I denne parken kan du dra på safari med løver tror jeg. Så er det noe ziplines hvis dere trenger action. Det er en park til som jeg ikke husker navnet på som også har krokodiller, men den fikk vi ikke besøkt. Casela park ligger 15 min unna Sands hotellet med taxi.


Vi leide sjåfør for en dag hvor vi tok en rundtur innom disse stedene: https://en.wikipedia.org/wiki/Seven_Coloured_Earths , https://mauritiusattractions.com/waterfalls-mauritius-i-337.html og så Chamarell waterfalls som var rett i nærheten rumsmaking og lunsj på rum-fabrikken https://www.rhumeriedechamarel.com/?enter_permission=enter vi avsluttet dagen med å se kystlinjen langs Le Morne( Det er kjent fjell der som dere ser fra Flic en flac). Le Morne er også regnet som noen av verdens beste kite steder. Det er en stor produsent til av Rum fra Mauritius som det også går å besøke, men den har vi ikke prøvd og husker jeg heller ikke navnet på.


Aldri vært på Belle Mare, det skal angivelig være en av de beste strendene I Mauritius - http://beachmap-mauritius.com/beaches/belle-mare-beach/ . Vi har heller ikke vært på Øyen Ile Aux Cerf Island som også skal være verdt et besøk: https://mauritiusattractions.com/ile-aux-cerfs-tours-i-36.html og http://mauritiusattractions.com/mauritius-ile-aux-cerfs-trips-c-42.html


Vi var ikke veldig imponert av Port Louis. Det var noe shopping, men har opplevd bedre. Det er mulig vi bommet litt, siden vi gjorde dårlig research før vi dro ditt. Vi oppfattet Port Louis som en havne/industri by. Vi fikk aldri prøvd noen restauranter der. Tripadvisor sier dette: https://www.tripadvisor.com/Restaurants-g293817-Port_Louis.html


Det er selvsagt muligheter for alt av vannsporter, dykking, dagscruise med seilbåter, hanggliding, helikopter siting, fallskjermhopping med mere. Det var en ulykke med et skip som gikk på grunn og slapp ut ganske mye olje for et par år siden. Jeg vet ikke hvor på Mauritius og hvilken grad de har lykkes med å rydde opp. Hvis dere vil helgardere for å ikke ende opp på en strand med oljesøl. Så kan det sikkert være greit å gjøre litt research. Mauritius oil spill: MV Wakashio ship captain found guilty - BBC News Mauritius oil spill: Wrecked MV Wakashio breaks up - BBC News

Powered by SmugMug Owner Log In